Barcelona

Gràcia

Notícia

Eva Baró: "No renunciem a res, defensem totes les vies democràtiques i pacífiques per fer efectiva la República Catalana"


Aquest dimecres, onze de juliol, la militància i les amigues i amics del Casal d'Esquerra Gràcia ens hem reunit amb Eva Baró, diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya per Barcelona al Parlament de Catalunya, per parlar de la Conferència Nacional del passat 30 de juny i 1 de juliol, i de la situació política actual.

L'Eva ha volgut dividir la seva intervenció en tres apartats, per després obrir un torn obert de paraules entre els assistents. En el primer punt ha valorat la Conferència Nacional, i n'ha destacat l'esforç de negociació, la permeabilitat  i l'obertura de mires de la comissió organitzadora de la Conferència Nacional per abordar el debat intern, amb més de 1400 i escaig esmenes presentades a tot el territori. D'aquestes, algunes han estat incorporades íntegrament, altres s'ha transaccionat amb els esmenants, i d'altres aportacions, més genèriques, s'han incorporat en l'esperit del text. Els debats regionals van permetre agilitzar el debat de la ponència política, que d'altra manera hauria estat impossible d'abordar per la seva amplitud i complexitat. L'Eva ha recordat que el debat regional de Barcelona va ser molt viu i amb una altíssima participació d'esmenants, "com mai fins ara s'havia vist en un debat intern dins del partit" -ha reblat-. També ha recordat la gran participació de públic assistent a la jornada de debat obert i votació d'esmenes  a les Cotxeres de Sants.

L'Eva ha fet una crida a la militància i ha apel·lat a tothom a sentir-nos orgullosos del nostre partit, perquè en uns moments tan complicats com aquests, de persecució i repressió polítiques, el partit s'ha arremangat, un cop més,  per definir un pla estratègic per seguir avançant políticament cap a l'objectiu irrenunciable de fer efectiva la República Catalana. Ha recordat que cap altre partit polític ha fet un exercici de reflexió i autocrítica com aquest, i un altre cop hem estat pioners i avantguarda del moviment per a la República Catalana.

L'Eva ha encoratjat a la militància assistent: "no renunciem a res, ni a l'objectiu final ni al com ho farem, defensem totes les vies democràtiques i pacífiques per fer efectiva la República Catalana. No renunciem a res que ens faci avançar en l'objectiu, i guanyar. Ara però, creiem que hem d'evitar aquells processos que ens portin a una derrota digna però segura, hem de deixar l’estètica a banda, i treballar per crear els escenaris futurs que ens permetin guanyar el següent embat democràtic amb l'Estat".

En el segon punt, l'Eva ha tractat la darrera notícia judicial, la suspensió del vot i del sou dels diputats electes encausats pel jutge Llarena. La notícia no és menor, malgrat que el tractament informatiu ha estat de baix perfil mediàtic. La suspensió és en si mateixa una aberració jurídica sense precedents, i que només té per objectiu afeblir la majoria independentista al Parlament de Catalunya, guanyada el 21-D, fins a incapacitar-la per governar. Desobeir la suspensió del jutge Llarena pot suposar una nova causa oberta contra la Mesa del Parlament presidida per en Roger Torrent, inhabilitació i empresonament. "Ara mateix -afirma l'Eva- no tinc més informació al respecte perquè els serveis jurídics del Parlament estan treballant intensament per veure com podem superar aquesta nova trampa i injustícia".

En el darrer punt tractat per l'Eva s'ha abordat la rellevància de les properes eleccions municipals del maig 2019. N'ha destacat la seva importància, ja que hi haurà una lectura dels resultats en clau nacional. Malgrat que presentar-se a les eleccions municipals en clau plebiscitària és anar a perdre-les, i ha defensat la tesi que cada partit independentista intenti eixamplar el seu espai polític, i  no entrar en una dinàmica de blocs, en un frontisme que només afavoreix i reforça a Ciutadans, com ja va passar el passat 21-D quan van sumar el vot útil unionista i anti-independentista.

En el torn obert de paraules entre la militància del casal s'han tractat diversos punts d'actualitat amb diversitat d'opinions, com ara la iniciativa de convocar eleccions primàries independentistes per Barcelona, i d'altres ciutats. També s'ha agraït la presència de l'Eva Baró al casal i la seva tasca en la comissió organitzadora de la Conferència Nacional.
 
 
Pep Creus
Secretaria d’Acció Política i Comunicació