Barcelona

Grup municipal

Notícia

El ple aprova la proposta d'ERC per a incrementar les actuacions contra l'incivisme a Ciutat Vella

La proposta dels republicans reclama actuar sobretot a zones com la Barceloneta, on l'incivisme es fa més evident durant els mesos d'estiu 

la barceloneta, turisme barceloneta

El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest migdia una proposició d'Esquerra Republicana per "emprendre les actuacions necessàries  per minimitzar l'incivisme que pateix Ciutat Vella", especialment al barri de la Barceloneta. La proposició demana més presència de la Guàrdia Urbana, i que es contemplin les accions preventives i sancionadores. A més, els republicans reclamen augmentar les inspeccions als habitatges d'ús turístic il·legals, després que número d'actuacions s'hagi reduït a la meitat aquest 2018.

El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha començat recordant la presentació del "manifest entre els veïns de la Barceloneta i el Gremi d'Hotels de Barcelona, i ens en volem fer ressò defensant el mateix que demana aquesta gent". Bosch s'ha centrat a parlar del fenomen dels pisos turístics il·legals, que "contribueixen a disparar el preu dels lloguers i s'escapen dels controls econòmics o d'higiene". "Com a administració estem obligats a lluitar-hi per fomentar la bona convivència entre veïns i visitants", ha remarcat.

Per Bosch, "un bon sistema d'inspeccions és clau per resoldre el desgavell que tenim, i les xifres que ens dona el govern ens indica que aquest 2018 s'han relaxat". "Això se suma a altres elements, com la proliferació de coffee shops o l'incompliment de normes a la via pública. Tot plegat, fa que correm el risc de convertir-nos en la capital de l'incivisme", ha apuntat. 

La proposició d'Esquerra Republicana s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte l'abstenció de la CUP.