Barcelona

Gràcia

Notícia

NO US OBLIDEM!


Aquest dilluns 23 de juliol ens hem aplegat un cop més a la plaça de la Vila de Gràcia per exigir la llibertat de les persones preses polítiques i exiliades, a la concentració convocada cada dilluns per les territorials d'Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i el CDR de Gràcia.

Just aquest dilluns ha fet 4 mesos que la Secretària General d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, va haver d'exiliar-se a Suïssa per poder continuar fent de mare i per poder trobar justícia, ja que a l'estat espanyol s'enfrontava a un judici sense garanties i una brutal persecució per complir el mandat del poble i exercir la democràcia, defensant els drets col·lectius i permetent que el poble de Catalunya pogués decidir el seu futur polític a les urnes.

Aquest dilluns, malgrat la distància, hem pogut escoltar un missatge de la Marta Rovira des de Ginebra.

Ens agraeix per no defallir en la nostra lluita contra aquesta repressió, contra la vulneració dels drets civils i polítics que són l'essència de la democràcia.

També ens agraeix i anima en la defensa de la República catalana que volem ser. Una República amb una societat més justa, més lliure, igualitària, inclusiva, que lluiti contra el feixisme...en definitiva, un país d'homes i dones lliures que puguin decidir democràticament.
Gràcies, Marta!

Missatge de Marta Rovira a la concentració de Plaça de la Vila del 23-07-2018


Aquest dilluns 23 de juliol també fa 4 mesos que la M. Hble. Presidenta Carme Forcadell i l'Hble. Consellera Dolors Bassa, junt amb els Hbles. Consellers Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, van ser injustament tancades per segona vegada a la presó; una presó preventiva incondicional, arbitrària, injusta... sense judici, vulnerant els seus drets civils i polítics, per uns delictes inexistents que posen de manifest la repressió policial i jurídica què estem sotmesos els darrers mesos per part de les institucions espanyoles.

Dolors Bassa va demanar a les portes del Suprem "si se’ns queden, no ens oblideu”. Malauradament els 32 dies que havia passat anteriorment privada de la seva llibertat a Alcalà-Meco havia posat en relleu la invisibilitat de les preses i exiliades polítiques.
No us oblidem, Dolors!

A la plaça de la Vila, l’actriu Pepa Arenós, ens ha llegit una carta de la Dolors, que ens escriu des de la presó de Puig de les Basses, per agraïr-nos precissament que no les oblidem, per denunciar la doble discriminació per ser dones i preses, i per demanar que persistim en la defensa de la llibertat i dignitat.

Carta de Dolors Bassa a la concentració de Plaça de la Vila del 23-07-2018


La vostra llibertat és la nostra llibertat, no defallirem!

Llibertat preses polítiques i exiliades!

Llibertat presos polítics i exiliats!Olga Hiraldo
Secretària d'Organització