Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

L'Ajuntament retira l'emblemàtic ninot d'El Tío Che


Al llarg dels seus més de 100 anys d'història, l'orxateria El Tío Che s'ha acabat convertint en un destí icònic del barri del Poblenou. Durant els darrers 20, l'estàtua que representa el seu fundador, el Tío Che, ha acompanyat els clients mentre hi feien cua. Molts fins i tot s'hi feien fotografies o el confonien amb una persona més a la cua, de manera que, amb el temps, ha anat adquirint un valor patrimonial com a emblema molt vinculat a l'ànima del barri.

Malgrat tot, l'Ajuntament ha imposat a aquest establiment una multa de 105€, a més d'ordenar la retirada del ninot, que ja no es troba al seu lloc habitual, al·legant una suposada "ocupació indeguda de l'espai public".

Des d'Esquerra Republicana Poblenou-Besòs rebutgem categòricament la retirada imposada del simbòlic ninot. Creiem que no se'l pot considerar una ocupació il·lícita de l'espai públic sinó que, al contrari, per a les veïnes i veïns, s'ha convertit en una icona del barri, passant a formar part de la seva imatge i identitat.

Per ara, l'estàtua ha trobat refugi al Centre d'Imatgeria de Can Saladrigas, prop de la seva ubicació original. Però farem tot el possible per a aconseguir la seva tornada.