Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC impulsa amb PDCat, Cs i PSC una Comissió Extraordinària per buscar sortides a la incompetència de Colau en seguretat


El president del Grup Municipal d’ERC-Barcelona, Alfred Bosch, ha defensat aquest dilluns la convocatòria conjunta d’una comissió per buscar acabar amb la situació d’inseguretat i caos que viu Barcelona. “Instem a Ada Colau que dimiteixi com a màxim responsable de seguretat perquè ja ha abandonat la responsabilitat. Que es nomeni una persona de reconegut prestigi perquè es redreci la situació”, ha afirmat.
 
Bosch ha considerat que “Les mesures les tenim, el problema és que no s’apliquen. Com que el govern no vol aplicar unes mesures que tenim clares, grups tan diferents ens hem acabat posant d’acord per intervenir i buscar solucions”.
 
Esquerra i els grups del PDeCAT, C's i PSC, justifiquen la petició de Comissió Extraordinària de Presidència i Seguretat en la successió de fets greus que s'estan desenvolupant els darrers dies a la ciutat de Barcelona, que la porten a una situació de degradació i deteriorament progressiu i de perjudici igualment en la seva convivència. La demanda cita específicament la cronificació del 'top manta', la proliferació de narcopisos, les baralles, els atacs a interessos turístics, així com l’incivisme al conjunt de la ciutat i, especialment, a la Barceloneta. L'oposició vol debatre amb els responsables del Govern municipal la seva passivitat i manca de capacitat per abordar totes aquestes problemàtiques.
 
Com és reglamentari, els grups sol·licitants de la Comissió Extraordinària adjunten una Proposició per al seu debat i aprovació que es desenvolupa en els següents punts:
 
1. Condemnar la situació de deteriorament de la ciutat que s’ha traduït en episodis clars d’incivisme i de inseguretat vers les persones.
 
2. Constatar la incompetència manifesta del govern municipal.
 
3. Reprovar la política del govern municipal d’Ada Colau en matèria de seguretat i civisme a la ciutat.
 
4. Exigir la dimissió expressa de l’alcaldessa Ada Colau com a regidora responsable de Seguretat de la ciutat de Barcelona i el nomenament d’un/a nou/nova responsable polític de Seguretat i Civisme de reconegut prestigi i amb experiència acreditada que compti amb el vist i plau dels grups municipals.
 
5. Exigir al govern municipal que doni instruccions clares per tal de fer complir les ordenances municipals i evitar nous episodis d’incivisme i de inseguretat.
 
6. Exigir al govern municipal que doni compliment al Pla de xoc de lluita contra els Narcopisos.
 
7. Exigir al govern que doni compliment a les diferents iniciatives aprovades i acceptades en plenari i en comissió relatives a la lluita contra el Top manta així com als acords contrets amb la Taula d’Afectats pel Top manta i la venda il·legal per tal de fer front al fenòmen de manera efectiva.