Barcelona

Grup municipal

Notícia

Bosch: “Exigim a Colau que abandoni un càrrec que fa temps que no exerceix, responsable de seguretat”


El president del grup municipal d’ERC-Barcelona, Alfred Bosch, ha defensat aquest matí la dimissió de Colau com a responsable de seguretat.  En resposta a Laia Ortiz, avui alcaldessa accidental Bosch li ha retret que “entra en contradicció quan diu que manquen efectius dels Mossos, perquè reconeix que és un problema policial i alhora admet que no volen liderar en matèria de seguretat” i per això ha demanat  “que Colau dimiteixi d’un càrrec que fa temps que no exerceix com a responsable de seguretat”. ”Nosaltres no volem que abandoni les seves vacances, volem que quan no en fa faci alguna cosa en matèria de seguretat”, ha afirmat.
Durant la seva intervenció Bosch ha criticat “l’abandó de la seguretat públic és una de les coses més perilloses que pot passar a la ciutat. Com a concepte s’ha de defensar la seguretat pública perquè la seguretat no és una cosa de rics, es crea per defensar aquells que no tenen mitjans per protegir-se” i “per això demanem que abandoni la responsabilitat. Perquè no l’ha assumit prou bé i ha abandonat Barcelona a la seva sort”.
El regidora ha afirmat que en “punts de la ciutat tenim morts relacionades amb narcotràfic, la Rambla plena de gent oferint coffe shops il·legals. Tenim un quadre que ens pot convertir en la narcocapital d’Europa” i que “creiem que hi ha un abandó de la gestió de l’espai públic. Hi ha angoixa de la gent més vulnerable a l’hora de sortir al carrer”.
“L’abandó de la convivència i el civisme el veiem a la Barceloneta , a la plaça del Sol a Gràcia o al Fòrum. Són tots ells exemples de llocs on és necessari aquest canvi. Un canvi per posar-se a treballar i no abandonar Barcelona a la seva sort”, ha afirmat.
L’ALCALDESSA NO ESCOLTA
En el torn de rèplica, Bosch ha deixat clar a Òrtiz que “no escolta” perquè “nosaltres en cap cas hem parlat sobre el Top Manta, no ens confongui amb els altres grups perquè si repassa les meves intervencions veurà que sobre fluxes migratòries és vostè qui n’ha parlat”.