Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

El ninot del Tío Che retorna al seu lloc!


Un cap de setmana d’intensa mobilització de veïns i entitats a les xarxes socials, i fins i tot algun cartell al carrer, ha estat suficient per que l’Ajuntament fes enrere en l’aplicació de la multa fixada i permetés al ninot del Tío Che retornar al seu lloc.

Una comitiva encapçalada pel ninot del Tío Che i seguida per tabals, gralles, veïns i els gegants i capgrossos ha recorregut aquest dilluns per la tarda el camí que hi ha entre el Centre d’Imatgeria Festiva de Can Saladrigas, on era desat el ninot i l’Orxateria, on l’esperaven la Tere, propietària de l’establiment, el Regidor Josep Maria Muntaner i n’Alfred Bosch, alcaldable per ERC, a més de diversos Consellers/es de Districte. En un clima festiu el ninot va ser restituït al seu emplaçament original entre aplaudiments.

Des d’ERC estem satisfets per la resolució positiva d’aquest conflicte, i en aquest sentit hem presentat al Districte un prec per a evitar que es repeteixin fets semblants, i que l’Ajuntament tingui en consideració els elements patrimonials que donen caràcter i vida als barris. Estem també satisfets del ressò que va tenir la denúncia del fets que vam realitzar, havent estat present el nostre tuit en la majoria de mitjans a nivell local i nacional que se’n van fer ressò.
  No és ocupació de la via pública, és patrimoni i imatge del barri! L'@bcn_ajuntament demana retirar l'emblemàtic ninot del Tio Che. pic.twitter.com/AzRe6ll8Ns
— ERC Poblenou-Besòs (@ERCPoblenou) 3 d’agost de 2018