Barcelona

Gràcia

Notícia

La Festa Major de Gràcia reivindica la llibertat dels presos polítics


Ahir el pregó donava pas a l'inici de les Festes de Gràcia en la seva 201ena edició. Elena Carreras, cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron i un referent dins d'aquest camp a nivell mundial, va ser l'encarregada de llegir-lo. El discurs va ser doblement reivindicatiu: destacant l'apoderament de la dona i demanant la llibertat pels presos polítics i exiliats.  Va tenir unes paraules dedicades especialment a les nostres preses polítiques i als presos graciencs: “També és una forma de sororitat enviar una abraçada molt forta a les nostres preses polítiques Consellera Dolors Bassa i Presidenta Carme Forcadell, una abraçada especial als familiars graciencs de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com a tots els presos polítics, persones a l’exili o recloses a casa, castigades de manera arbitrària i injusta i que enguany no podran compartir la Festa Major amb nosaltres. Vull que ens conjurem a agafar forces durant aquests dies de Festa Major, per aconseguir que l’any que ve siguin aquí i en aquesta balconada!”.  El pregó de la Festa Major de Gràcia 2018 d’Elena Carreras
 
A la balconada, entre els assistents, hi havia l'alcaldable per ERC a Barcelona Alfred Bosch, que, sobre la campanya de Ciudadanos de retirar llaços grocs, va assegurar que “la millor petició que podrien fer és que sortissin els presos polítics i no caldria que invertissin cap mena d'esforç a retirar símbols que en demanen la llibertat i que són llibertat d'expressió”.
 
Referent a la Festa Major de Gràcia, l'Alfred ha desitjat “que les festes es celebrin amb civisme, cordialitat, alegria, i respecte pels guarniments, una feinada dels veïns i veïnes. Són festes que aporten molts valors que cal respectar”.
 
Tant l'Alfred Bosch com el regidor Jordi Coronas, van passar pel Casal ERC Gràcia, on van poder compartir uns moments del muntatge del guarniment de la portalada, ja que enguany ens estrenem al 20è Concurs de Guarniments de Balcons i  Portalades, amb l'Arbre per la llibertat dels presos polítics, com no podia ser d'altra manera.

Olga Hiraldo
Secretària d'Organització