Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana alerta que el Pla de Xoc a Ciutat Vella s'ha aplicat d'una forma insuficient

Els republicans segueixen reclamant més recursos, més presència policial i una millor coordinació amb tots els agents


Esquerra Republicana ha alertat aquest matí que "el govern municipal encara no ha fet els passos suficients per aplicar el Pla de Xoc a Ciutat Vella que es va pactar el mes de maig". Els republicans recorden que el pla preveia la creació d'un Comitè de Coordinació amb tots els agents implicats i informació periòdica dels passos fets per part de l'equip de govern. "Esperem que a les properes comissions el govern municipal doni detall de tot el que s'ha fet fins ara", assenyala el cap de files republicà, Alfred Bosch.

En una visita amb veïns del barri de la Barceloneta, Bosch, ha ressaltat que "a tot Ciutat Vella, i especialment a zones com la Barceloneta, es continuen produint episodis d'incivisme de forma reiterada", i ha reclamat que s'apliquin les solucions que ja s'han posat damunt la taula. En concret, els republicans demanen més presència de la Guàrdia Urbana, amb patrullatge les 24 hores, i més agilitat a l'hora d'actuar. "Els veïns tenen tot el dret a viure tranquils, i ara tenen una sensació evident d'inseguretat fruit de les baralles al carrer o els robatoris", assegura Bosch.

En relació al fenomen dels narcopisos, el líder republicà ha tornat a insistir que cal afrontar el problema amb una triple via: policial, judicial i veïnal. Bosch ha ressaltat la importància de tenir un fiscal especial per Ciutat Vella, i ha demanat al govern municipal "que entomi aquest problema amb valentia política". 

Esquerra Republicana va presentar una proposició al ple del mes de juliol que demanava "emprendre les actuacions necessàries per tal de minimitzar l'incivisme a Ciutat Vella", una iniciativa aprovada amb el vot de tots els partits excepte la CUP. Els republicans alerten que, tot i el vot favorable del govern Colau, "no s'està fent prou per frenar l'incivisme, especialment en zones com la Barceloneta".