Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana insisteix en protegir preventivament el patrimoni després de la pèrdua de la Sala Granados

Fa gairebé dos anys, ERC ja va demanar protegir preventivament els elements patrimonials de més de 80 anys d'antigutat

sala granados, patrimoni barcelona

Esquerra Republicana ha tornat a insistir en la necessitat de protegir de forma preventiva el patrimoni de la ciutat, després de la pèrdua de la Sala Granados, un edifici modernista de principis del segle XX que utilitzava el compositor Enric Granados. D'aquesta manera, la ciutat perd un espai històric que va acollir una sala de concerts i que va funcionar després com un centre de doblatge.

Els republicans recorden que l'edifici estava a la venda des del 2009, però cap govern municipal s'havia interessat per l'espai, fins que el 2017 finalment es va vendre a un privat que ha acabat cristalitzant amb la pèrdua de l'edifici. 

El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha recordat que "aquesta legislatura ens hem deixat perdre espais com l'Ingenio, el Pitarra, el Palau Moxó o el Colmado Quílez que son història viva de la ciutat". "És més urgent que mai revisar i actualitzar el Catàleg de Patrimoni de la Ciutat, però cal anar més enllà. La solució passa per una protecció preventiva", ha explicat. 

D'aquesta manera, Esquerra demana altre cop al govern municipal que tiri endavant l'ordenança complementària al Catàleg de Patrimoni "per protegir el patrimoni de la ciutat de l'especulació urbanística". Els republicans van presentar aquesta proposició al ple del setembre del 2016 i, tot i que es va aprovar, el govern municipal no l'ha tirat endavant.

L'ordenança permetria protegir tots els elements patrimonials de més de 80 anys d'antiguetat. D'aquesta manera, per obtenir una llicència d'obres caldria aportar abans un informe històric i patrimonial. "Això ens evitaria haver de sentir que s'han perdut més espais emblemàtics. Fem-ho ja, perquè ens estem deixant perdre espais essencials de la nostra pròpia història", ha sentenciat Bosch.