Barcelona

Gràcia

Notícia

Parlaments, vermut solidari i dinar de Festa Major · 19 d'agost 2018


Com l’any passat, ERC Gràcia ha organitzat un vermut de festa major obert a tothom. Aquesta vegada va ser el diumenge 19, també davant el casal Francesc Macià, al carrer de les Tres Senyores. Abans, els assistents van tenir l’oportunitat d’escoltar els parlaments de la portaveu d’ERC al districte de Gràcia, Alba Metge; del portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, i del vicepresident del Govern, Pere Aragonès.
 
L’Alba Metge va agrair l’esforç de tots el qui van participar en la confecció de la portalada del casal (que va guanyar el novè premi del concurs), que és un homenatge als presos polítics i els exiliats i recorda la seva injusta situació. Aquesta també va ser criticada pel Jordi Coronas, que va començar el seu parlament recordant els fets del 17 d’agost de l’any passat, en plena festa major. Aquell dia, després d’un dinar com el de diumenge, les primeres notícies de l’atemptat van començar a arribar mentre els convidats, entre els quals hi havia el Joan Tardà, visitaven els carrers guarnits del barri.
 
Recordant aquells fets, el Jordi Coronas va introduir una reflexió sobre el jovent i sobre què els pot portar a oferir la seva vida per objectius que no els pertoquen. Va destacar que el discurs de la seguretat ha de ser portat des de l’esquerra, després de reconstruir tot el que va passar des d’aquell dia, com els fets del 20 de setembre a la conselleria d’Economia, el referèndum del primer d’octubre, les detencions dels nostres polítics, l’exili... Amb una barreja de tristor i esperança, va recordar que el guarnit guanyador d’aquest any ha estat el del carrer de la Llibertat. Tota una premonició.
 
En la seva intervenció, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va parlar de l’ara tant debatut ‘espai públic’ per introduir la seva utilització per reprimir la llibertat d’expressió. Va recordar les agressions patides per gent com el fotoperiodista Jordi Borràs, els diputats Jenn Díaz i Josep Maria Jové, els escamots violents que actuen de nit pels nostres pobles i ciutats, alhora que exigeix a l’Estat  que posi fre als constants atacs contra la llibertat d’expressió.
 
També va denunciar l’absència de la separació de poders de l’Estat, fet que, segons va avançar, es podrà veure en els propers judicis contra els nostres presos polítics. Va fer una crida a la mobilització dient que ERC està en cert risc, un risc que s’ha d’assumir per guanyar la llibertat. Aquesta llibertat va ser el crit de la gent dempeus al finalitzar els parlaments.
 
Després del vermut, durant el qual es va obrir una caixa de solidaritat per als presos i exiliats polítics, unes 50 persones van assistir al dinar de festa major d’ERC Gràcia al Cargol Graciós. Un any després, la tristor no ens ha vençut i seguim endavant.

Jaume Martínez
Secretari adjunt de Comunicació

Aquí podeu veure un recull de fotos de l'acte del diumenge
19 d'agost i de la confecció de la portalada del casal