Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana reclama al govern municipal impulsar una ordenança sobre els vehicles compartits

Els republicans recorden que, ara per ara, es produeix una ocupació indiscriminada de l'espai públic amb finalitat lucrativa


Esquerra Republicana ha reclamat al govern municipal impulsar de forma urgent una ordenança que reguli l'ús dels vehicles compartits (sharing) a la ciutat. Els republicans recorden que, atesa la manca de regulació, es produeix una ocupació indiscriminada de l'espai públic per part de negocis de vehicles compartits: motos, bicicletes, patinets, etc.
 
El portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha insistit en la necessitat "d'impulsar una normativa que reguli el sharing". "El més important és fixar en quines condicions poden estacionar a la via pública. És important obrir el debat de forma urgent, perquè ara els negocis de sharing fan l'ús que volen", ha assegurat.
 
Coronas ha puntualitzat que en alguns casos, com ara alguna companyia de motos compartides, sí que es fixen zones d'exclusió. "Aquesta decisió, però, és a voluntat de l'empresa. Ha de ser l'administració qui ho reguli", ha afegit. El portaveu republicà també ha explicat que, un cop aprovada l'ordenança de sharing, caldria plantejar l'aplicació d'una taxa per utilitzar la via pública per a activitats lucratives. "El sharing pot ser una bona solució de mobilitat sempre i quan es reguli correctament", ha sentenciat Coronas.

Justament, aquesta setmana s'ha conegut que una empresa ha impulsat a Barcelona un negoci dels patinets compartits, que han estat retirats momentàniament per l'Ajuntament. "Tot i que de moment l’Ajuntament els ha retirat, hem d’abordar aquesta qüestió com cal. No pot ser que algunes empreses vegin Barcelona només com un camp per explotar els seus interessos econòmics, perquè qui surt perjudicada es la ciutat i els veïns i veïnes", ha conclòs Coronas.