Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana proposa regular l'estacionament dels vehicles compartits a la ciutat 

jordi coronas, ajuntament de barcelona, comissions ajuntament

Esquerra Republicana proposarà a la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest dimecres canviar el marc normatiu per "concretar una regulació de l'estacionament del vehicle compartit a la via públic", on es concretin "les àrees definides amb aquesta finalitat". La iniciativa dels republicans es produeix arran de la proliferació de companyies que ofereixen el sharing de vehicles, especialment motos i bicicletes, i que utilitzen la via pública per a estacionar els vehicles.

Els republicans ja van demanar fa unes setmanes que calia "impulsar de forma urgent una ordenança que reguli l'ús dels vehicles compartits", perquè la manca de regulació comporta una ocupació indiscriminada de l'espai públic per part de negocis. Segons el portaveu republicà, Jordi Coronas, "el més important és fixar en quines condicions poden estacionar a la via pública" i plantejar-se si cal aplicar una taxa per utilitzar la via pública per a activitats lucratives.

Esquerra proposa crear rutes literàries sobre la generació de 'Dones del 36'

D'altra banda, Esquerra Republicana proposarà a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports la creació de rutes literàries que "permetin donar a conèixer la vida i l'obra de les escriptores que van pertànyer a la generació de Dones del 36". Els republicans volen donar a conèixer la trajectòria professional d'aquest grup d'escriptores que van ser silenciades pel franquisme, i proposen acompanyar aquestes rutes de conferències, debats o exposicions que difonguin les seves aportacions.