Barcelona

Federació

Notícia

Alfred Bosch proposa a Esquerra Republicana nomenar Ernest Maragall com a nou candidat per Barcelona

El republicà renuncia a encapçalar la candidatura i destaca que 'les hores excepcionals volen coratge i generositat'


El fins ara candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha demanat aquest vespre al partit que proposi Ernest Maragall perquè encapçali la candidatura dels republicans a la capital catalana. En un discurs en obert pronunciat davant la militància, Bosch ha assegurat que "les hores difícils volen coratge, generositat i intel·ligència", i ha remarcat que ha pres aquesta decisió després de parlar els darrers dies amb Oriol Junqueras i Marta Rovira.

Sobre Ernest Maragall, Bosch ha destacat la gran tasca que ha fet com a parlamentari i com a Conseller d'Afers Exteriors. "Coneix molt bé la ciutat i l'Ajuntament, i porta el cognom del millor alcalde que ha tingut mai la ciutat, el seu germà Pasqual", ha assegurat. D'aquesta manera, el líder republicà ha demanat al partit que "obri un nou procés de primàries i que tots els militants, simpatitzants i amics donin suport sense fisures a Ernest Maragall".

Per Bosch, "avui les ambicions personals passen al darrere, perquè hem vist els nostres companys ingressar a la presó i a l'exili". "La grandesa sempre demana entrega. Jo no puc fer altra cosa que el que faig avui, per sentit ètic i per coherència amb els valors republicans que ens inspiren", ha conclòs.

Un cop anunciada la renúncia d'Alfred Bosch, Esquerra Republicana formalitzarà els propers dies la convocatòria d'un nou procés de primàries obert a tota la militància per escollir el cap de llista a les properes eleccions municipals a la ciutat de Barcelona.