Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demana al govern Colau un pla contra la degradació dels barris de la ciutat

Els republicans asseguren que cal un canvi de tendència que només s'aconseguirà amb idees clares i amb perseverança


Esquerra Republicana demanarà al ple municipal de l'Ajuntament d'aquest divendres un pla contra la degradació dels barris de la ciutat. Jordi Coronas ha recordat al govern municipal que aquest és "un tema cabdal i les dades ens diuen que ens hem de preocupar". El portaveu republicà ha assegurat que "cal un canvi de tendència que només s'aconseguirà amb idees clares i amb perseverança".

Coronas ha demanat que el pla "inclogui mesures tan preventives com pal·liatives i en tots els àmbits: convivència, neteja, seguretat..." i ha assenyalat la importància de "millorar la qualitat dels veïns i veïnes i donar resposta a les persones que es van manifestar el 15 de setembre". 

Els republicans reclamaran també que es creï un informe sobre la venda d'animals de companyia, que incorpori propostes de regulació. "Ja ens hem trobat amb massa casos de males pràctiques, cosa que no podem permetre a una ciutat animalista com Barcelona", ha lamentat Coronas. 

Esquerra Republicana preguntarà al govern municipal quines mesures preventives es van prendre des de l'Agència de Salut Pública de Barcelona per garantir que aquest estiu no proliferessin plagues d'escabarats i d'altres insectes, com ha acabat succeint.

Esquerra presentarà una declaració institucional per commemorar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de l'any passat. "Demanarem que es reconegui la tasca de tota la gent que va fer possible l'1 d'octubre per poder donar veu al poble de Catalunya sobre el seu futur polític, denunciarem la violència policial i exigirem la llibertat de les preses i presos polítics i el reton dels exiliats i exiliades", ha anunciat Coronas. 

"Manuel Valls no tindrà l'alcaldia de Barcelona"

Sobre la candidatura de Manuel Valls, Jordi Coronas ha recordat que és "el segon polític pitjor valorat a França". Coronas s'ha mostrat contundent: "Barcelona es mereix molt més, es mereix projectes col·lectius i no personals". "Tenim molt clar que Manuel Valls no és una aposta guanyadora i no tindrà l'alcaldia de Barcelona", ha sentenciat Coronas.