Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'ERC perquè el govern presenti un pla contra la degradació dels barris de la ciutat

Els republicans volen que es doni resposta als veïns que demanen mesures en convivència, neteja i seguretat


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest migdia una proposició d'Esquerra Republicana per tal que el govern municipal "presenti un pla amb mesures concretes per aturar el procés de degradació que pateixen els barris". Els republicans reclamen a l'executiu que "doni resposta als veïns que el 15 de setembre es van manifestar" pels carrers de la ciutat.

El portaveu republicà a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha defensat la iniciativa assegurant que "les dades ens diuen que el primer semestre del 2017 hi va haver un increment del 20'5% en delictes a la ciutat". "Barcelona és una ciutat més insegura ara que fa un any", ha explicat Coronas, que ha recordat la manifestació veïnal del passat 15 de setembre on els veïns van denunciar que la ciutat no funciona.

Per Coronas, "estem d'acord que la resta d'administracions també han de posar més recursos". "Però l'Ajuntament ha de fer més i pot fer més, des de l'àmbit de la seguretat, mesures socials, de planificació o polítiques d'habitatge efectives. Cal determinació, constància i acció, perquè s'ha abaixat la guàrdia", ha assegurat.

La proposició s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte l'abstenció de la CUP.