Barcelona

Grup municipal

Notícia

Coronas, a Colau: 'Per negociar uns pressupostos, primer cal parlar amb els grups' 

Els republicans recorden que el govern de BeC no els ha convocat encara a cap reunió sobre els comptes municipals


El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, s'ha referit aquest migdia a les paraules de l'alcaldessa, Ada Colau, d'arribar a un gran acord per aprovar conjuntament els pressupostos de Barcelona, la Generalitat i l'Estat. Coronas ha assegurat que "per negociar uns pressupostos, primer cal parlar amb els grups polítics". "El govern municipal no ens ha convocat encara a cap reunió per parlar dels comptes", ha explicat el republicà, que ha lamentat que "faci abans rodes de premsa que obrir diàleg amb les altres forces polítiques".

Coronas ha recordat que, l'any passat, Esquerra Republicana va demanar reciprocitat en els comptes de l'Ajuntament i la Generalitat donada la situació excepcional que vivia el país. "Llavors, Colau deia sobre la reciprocitat que estem veient coses que no s'havien vist mai. Ens preguntem què ha canviat", ha explicat Coronas. 

El portaveu republicà ha emplaçat a Colau a "parlar amb representants de totes les institucions, perquè és una qüestió que no depèn només de l'Ajuntament de Barcelona". "De moment, ni tan sols sembla que tinguin intenció d'aprovar les Ordenances Fiscals. És important tenir un debat sobre ingressos i despeses en un moment en què l'Ajuntament s'enfronta a un context de retallades", ha conclòs Coronas.