Barcelona

Federació

Notícia

Homenatgem el President Companys i reivindiquem les persones preses i exiliades polítiques

Robert Fabregat i Beatriz Talegón fan l'ofrena floral d'ERC dedicada al President Companys
Robert Fabregat i Beatriz Talegón fan l'ofrena floral d'ERC dedicada al President Companys

Avui es compleixen 78 anys de l'assassinat del president Lluís Companys a mans de la dictadura franquista. I com cada any, des d'ERC-Barcelona hem homenatjat la seva figura en el tradicional acte de matinada al Castell de Montjuïc. L'acte d'enguany, a més, ha servit per reivindicar les persones que ara mateix es troben a la presó o a l'exili per haver fet possible la celebreació del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre.

Després d'una marxa de clavells blancs fins al castell, el president d'ERC-Barcelona, Robert Fabregat, ha manifestat que "som aquí per homenatjar el President Companys, però també per recordar les persones que pateixen presó i exili per defensar els nostres ideals i per haver donat la veu a la ciutadania a través de les urnes l'1 d'octubre". Fabregat ha recordat que "el President Companys va ser un home valent i compromès. Va ser empresonat diverses vegades, i també va haver de patir l'exili, per defensar els seus ideals". "La justícia espanyola encara no ha declarat nul el seu judici, i la repressió és més vigent que mai", ha reblat.

També ha participat a l'acte la periodista Beatriz Talegón, que ha denunciat que "casi un siglo después España no ha sido capaz de avergonzarse de la infamia cometida. Y es preocupante ver cómo la historia se repite, con la mayoría de líderes políticos soberanistas sufriendo la prisión o el exilio". També ha volgut obrir una porta l'optimisme assegurant que "cada vez somos más los que nos sumamos a la causa de la justicia y la libertad, y plantamos cara al auge de la derecha de corte fascista".
Documents relacionats