Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona impulsarà mesures per preservar les parades de flors de les Rambles a proposta d'ERC

les rambles, floristeries, floristeries les rambles, flors la rambla

La Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquesta tarda una iniciativa d'Esquerra Republicana que demana al govern dialogar amb els venedors de flors de les Rambles i l'Institut Municipal de Mercats per "impulsar actuacions que preservin les parades de flors que caracteritzen aquesta artèria de la ciutat". La proposició demana també que s'abordi, si és necessari, la reforma de l'Ordenança municipal de mercats.

La regidora republicana a l'Ajuntament Trini Capdevila ha explicat que "algunes de les parades de flors de les Rambles han anat tancant o han reorientat l'oferta cap a d'altres productes". "És cert que les Rambles es troben en un projecte de reforma integral, però donat que serà un procés llarg, o hi posem remei o les floristeries seran un record del passat", ha assegurat.

Per Capdevila, la iniciativa és fruit "de la preocupació d'entitats coneixedores de la realitat d'aquesta artèria de la ciutat com Amics de la Rambla". "Volem que s'estableixi un diàleg amb els venedors de flors i amb l'Institut Municipal de Mercats. Les flors son un dels elements que conformen la identitat de les Rambles", ha sentenciat la republicana.