Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Exposició fotogràfica d’en Robert Nebot “D’Icària a la Vila Olímpica”


El juny de 1986 l’Ajuntament de Barcelona aprova el projecte de Pla Especial de la Nova Icària. El 17 d’octubre de 1986, Barcelona és nomenada seu dels Jocs Olímpics de 1992, motiu que obre la porta a grans reformes del Front marítim de la ciutat i que alhora respon a les expectatives dels grans industrials en canviar la qualificació dels terrenys, que ara passen a ser residencials.
 
Industrials que havien traslladat les seves fàbriques a aquests terrenys, quan es van revalorar els terrenys del centre de la ciutat, perquè eren barats, tenien una estació de mercaderies i estaven prop del port de Barcelona. Tots aquests factors van propiciar que s’instal·lessin complexes fabrils de tots els rams. Industrials, que els anys 60, havien de modernitzar les fàbriques però van decidir traslladar-les i presentar a l’Ajuntament el Pla de la Ribera, aprovat per l’alcalde JM Porcioles i frenat per l’oposició ciutadana. Llavors va començar la decadència de la zona en anar canviant les activitats industrials però no els propietaris. 
 
L’objectiu d’aquesta exposició fotogràfica és recuperar aquest trosset de Memòria històrica del Poblenou i mostrar com es pot esborrar absolutament un barri tan important com ho va ser La Manchester Catalana.
 
Podeu visitar l’exposició fotogràfica al Casal de Barri de Can Gili Nou, fins el 9 de novembre.