Barcelona

Sants-Montjuïc

Notícia

Pere Aragonès: "Hem de fer de les majories de l'1 d'octubre les hegemonies polítiques del 3 d'octubre"


L’entrega dels Premis Nacionals Lluís Companys que ERC Sants-Montjuïc atorga anualment ha comptat enguany amb la presència de Pere Aragonès, vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i adjunt a la presidència d'Esquerra Republicana; i d’Alfred Bosch, president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona. 

Pere Aragonès ha afirmat que "el nostre país, Catalunya, viu una situació injusta i els premis han posat sobre la taula la repressió i la vulneració dels drets civils que estem vivint". El vicepresident ha assegurat que "l'1 d'octubre, la ciutadania i les organitzacions i institucions polítiques van fer pinya al costat de la ciutadania, aquest és el camí". Aragonès ha sentenciat que "hem de fer de les majories de l'1 d'octubre les hegemonies polítiques del 3 d'octubre. Hem d'avançar en aquesta hegemonia".

Alfred Bosch ha recordat que "Lluís Companys és exemple i, encara avui, ens inspira a tots aquells que sentim els valors republicans i la necessitat de lluitar per la llibertat col·lectiva i la justícia social". Bosch ha assegurat que "no podem defallir i no defallirem, per tots aquells que avui estan a la presó o a l'exili i que voldríem tenir aquí, a casa". 

Els guardonats dels Premis Nacionals Lluís Companys s'han distingit per la defensa del país, per la seva acció cívica i pel seu treball en defensa de les llibertats. En la vint-i-tresena edició, el jurat ha decidit atorgar-los a totes les persones preses i exiliades polítiques i a les entitats i organitzacions signants del manifest de la Plataforma Sants-Montjuïc pel Referèndum. Ferran Civit, parella de Meritxell Serret, i Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn, han estat els encarregats de recollir el guardó. 

La nota musical ha anat a càrrec del músic Quim Vila que ha delectat, aquest vespre, els 400 assistents que han acollit les Cotxeres de Sants. L'acte ha finalitzat amb el cant dels Segadors i crits de 'Llibertat presos polítics'