Barcelona

Sant Martí

Notícia

Consell plenari del Districte de Sant Martí, octubre 2018


El passat 10 d’octubre es va celebrar el consell plenari del districte de Sant Martí on des d’Esquerra Republicana, donant veu als veïns i veïnes, vam demanar al govern municipal que aturés la retirada de la  línia de bus 192 i que escoltés als usuaris i usuàries. En paraules de la nostra consellera portaveu “L’aposta per la xarxa ortogonal no pot perjudicar aquelles línies que fan gairebé un servei social com és el cas d’aquest bus”. Cal recordar que el 192 connecta quatre barris amb l’Hospital de Sant Pau i l’hospital Dos de Maig s i que, entre els seus usuaris i usuàries, podem trobar molta gent gran i persones amb diversitat funcional. La proposta va ser aprovada per unanimitat i, a dia d’avui tal i com ja es va anunciar, podem dir que el 192 es queda i que no deixarà de donar servei als nostres veïns i veïnes.

Esquerra Sant Martí conscients de la manca de manteniment i el mal estat en que es troben els nostres parcs vam presentar un prec per tal que conjuntament amb el veïnat del barri es revisi el Parc de Diagonal Mar tant pel que fa als elements decoratius com al funcionament del llac. El Parc de Diagonal Mar com va dir el nostre conseller “...és el segon més gran de la ciutat desprès de la Ciutadella, és un pulmó que Miralles va dissenyar combinant vegetació i aigua i, és imprescindible que tingui una bona conservació”  El prec va ser acceptat per part del govern del districte.

Al torn de l’informe del regidor vam preguntar-li, entre d’altres temes, perquè no es reuneix el Consell del Centre Cívic de Sant Martí i perquè el bar d’aquest Centre Cívic està tancant; també vam demanar-li en quin punt es troba el Fòrum tant pel que fa a olors i molèsties com a calendari de concerts; i per l’estat dels jardins de Carles I atès que fa ja uns quants mesos que van presentar la proposta de remodelació al consell de barri de la Vila Olímpica però encara no han començat. Malauradament, com ja va essent habitual no vam rebre respostes per part del regidor.

Finalment cal destacar que el govern va presentar un informe sobre l’estat de les inversions al districte, relatives al període 2016-2019, on podem constatar les retallades que patirà el nostre districte tal i com des d’ERC ja havíem avançat i el govern ens havia negat.