Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC presenta al ple una declaració de suport al cos consular i condemnant els intents de coartar la seva llibertat d'expressió

ple ajuntament, ajuntament de barcelona

Esquerra Republicana presentarà al ple de demà divendres una Declaració Institucional de suport al cos consular a Catalunya que condemna els intents per "coartar la llibertat d'expressió i manifestació" que s'han produït darrerament. Els republicans reconeixen la important "tasca representativa i d'impuls de les relacions econòmiques i culturals" del cos consular, i recorden que Barcelona és la quarta ciutat que no és capital d'Estat amb una major representació consular.

El text, d'altra banda, condemna "el responsable dels abusos envers el cos consular de la ciutat" i exigeix "l'aturada immediata d'aquests intents d'inicidir en les relacions culturals, econòmiques i d'intercanvi de Barcelona i Catalunya". Per últim, mostra el suport del consistori "als cònsols honoraris que n'han estat víctimes". 

La declaració es produeix arran de les darreres notícies protagonitzades pel Misteri d'Afers Exteriors del govern espanyol. El passat 17 d'octubre, Josep Borrell va anunciar el cessament del cònsol grec a Barcelona per haver dut una samarreta amb l'estelada a la darrera Diada de l'11 de setembre.