Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Visitem la Fira d'Entitats del Besòs i el Maresme


El passat 6 d’octubre els consellers de Districte de Sant Martí Lourdes Arrando i en Sergi Alcon van visitar la Fira d’Entitats dels barris del Besòs i el Maresme, acompanyats del Secretari d’Organització de la Secció Local del Poblenou-Besòs, en Joan Carles Canela.

Molt ben rebuts per totes les parades d’entitats es va fer visita a ben bé cadascuna d’elles, tot prenent el pols dels barris del Besòs. Es va assistir, també, als parlaments què, des de l’estrada instal·lada al bell mig de la Rambla Prim a l’alçada de Centre Cívic, van fer totes i cadascuna de les entitats participants. Es va poder comprovar com poc a poc s’aprofundeix en les diferents sensibilitats culturals que hi conviuen en aquests barris i com es fomenta el seu mutu coneixement, des d’associacions de nous catalans d’orígens culturals diversos, passant per associacions de dones, com Ambar Prim, fins a les de caire més tradicional o comercial.

La Passejada va anar amenitzada del gegant i la geganta del Besòs i La Maresme, respectivament, que representen el passat obrer i alhora els orígens agrícoles de la zona. Gegant i geganta que tot just tenen poc més de dos anys de vida i què, parlant a la parada de la colla gegantera, poc a poc va implicant a més gent que s’apropa a viure aquesta nova cultura popular que es va adquirint als barris de Besòs.