Barcelona

Grup municipal

Notícia

Aprovada la proposta d'ERC per mantenir la plantilla de visualitzadors de pisos turístics il·legals

El govern municipal vol prescindir de la plantilla de visualitzadors a partir de l'1 de gener


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest migdia una proposició d'Esquerra Republicana que reclama al govern municipal "mantenir la plantilla de visualitzadors i serveis de detecció i inspecció de pisos turístics il·legals". 

El portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha assegurat que "l'allotjament turístic il·legal segueix sent un problema greu a la ciutat, però hauria sigut molt més greu si els republicans no haguessin forçat l'ampliació de la plantilla d'inspectors i visualitzadors". "Dos anys després, ens trobem amb la sorpresa que el govern municipal ha decidit no renovar l'encàrrec dels visualitzadors a BSM, una decisió absolutament incomprensible i un incompliment dels acords", ha recalcat Coronas.

 

"Els integrants de la plantilla comptabilitzen a dia d'avui més de 15.000 expedients oberts i més de 3.000 anuncis retirats de pisos turístics sense llicència", ha explicat Coronas. Pel portaveu republicà, "cal no deixar de posar les coses fàcils a l'allotjament il·legal, i la millor manera de fer-ho és obligant a totes les plataformes de comercialització online a no permetre la publicació d'una anunci que no inclogui un codi i un número únic del Registre de Turisme de Catalunya".