Barcelona

Sant Martí

Notícia

1 any d’injustícia, 1 any de perseverança


El passat dia 1 de novembre 15.000 persones convocades per la plataforma Free Junqueras i Esquerra Republicana de Catalunya vàrem emplenar el Pla de Lledoners coincidint amb l’aniversari de l’ingrés a presó de l’Oriol Junqueras i en Quim Forn per homenatjar els presos polítics.

L'acte ha estat presentat per Núria Picas i Jordi Margarit. Els primers en pujar a l'escenari han estat Lluís Llach, Feliu Ventura i David Fernàndez, que han cantat junts. Un dels moments més emotius ha estat quan, amb un crit, Junqueras i Forn han tornat als assistents una salutació, que s'ha tancat amb crits de "No esteu sols!".

Sota el lema Exigim llibertat, s'han concentrat persones vingudes d'arreu del país, entre d'altres mitjans per un centenar d'autobusos organitzat pel partit. Entre aquests, destaca la presència del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, juntament amb altres personalitats polítiques i de l'entorn civil com Marta Rovira, Roger Torrent, Elisenda Alamany, Josep Maria Mainat, Núria Picas, Jordi Margarit, l'exdiputat de la CUP, David Fernàndez, o la dona de Quim Forn, Laura Masvidal. 

Oriol Junqueras i Quim Forn han estat presents en l'acte a través de dues cartes (aquí pots llegir íntegra la de Junqueras) que han llegit els seus familiars. Per part de Junqueras, el seu pare, germà i germana han estat els missatgers. "Avui soc immensament més fort que quan vaig entrar. La presó ha reforçat els meus ideals per lluitar per la democràcia", assegura Junqueras a través de la carta. "No m’he mogut ni un mil·límetre en el meu objectiu. La nostra presó serà la seva derrota", ”aquest procés és irreversible i el guanyarem" i que "la presó probablement es el preu de la llibertat".

L'esplanada de davant de la presó ha rebut prop d'un centenar d'autobusos que s'han traslladat a l'indret. A primera hora de la tarda ja s'han format llargues cues de cotxes i de gent a peu per arribar-hi. Des dels Casals d’ERC Sant Martí, Poblenou-Besòs, Clot-Verneda, i les joventuts, ens hem desplaçat al Bages per participar-hi.