Barcelona

Gràcia

Notícia

CIUTATS REPUBLICANES, CIUTAT DE PROGRÉS: BARCELONA, CAPITAL DE LA REPÚBLICA CATALANA


Aquest dissabte 10 de novembre, la plaça de la Virreina de la Vila de Gràcia, ha acollit l’acte sobre municipis republicans davant centenars d’assistents.

Al començament de l’acte la diputada al Parlament de Catalunya, Eva Baró, ha procedit a la lectura d’una carta de l’Oriol Junqueras, en la què ens encoratja a no defallir i continuar treballant per a fer possible la República catalana: Aquest moment històric demana el nostre compromís, la nostra cohesió com a grup humà, intel·ligència política i eficàcia. Sumar, sumar i sumar fins que siguem imbatibles.

Ana Surra, diputada al Congrés, s’ha dirigit al públic immigrant per demanar la seva implicació en construir una República més justa i igualitària, defensant també els seus drets; i, ha agraït a Esquerra que fos el partit que els va entendre i obrir les portes, en aquest sentit, diu: El gobierno de Barcelona tiene que parar los pies a la propuesta de Manuel Valls. No nos moverán de Barcelona. Estamos con Esquerra Republicana porque esta es la izquierda real y no la de postal.

A continuació, Ester Capella, Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, ha denunciat la repressió que estem patint aquests darrers temps:  “L’estat espanyol sempre ha buscat la manera de restringir drets i llibertats. Utilitza les seves pròpies institucions per laminar drets i impedir que les catalanes i els catalans puguem decidir el nostre futur. En referència als presos i preses polítiques, afirma El judici no serà just. El Codi Penal no diu res pel que volen imputar els nostres presos polítics. Capella aposta per la República ja que: Quan defensem el dret a ser una República, defensem els drets i les llibertats de tothom, perquè la llibertat es veu amenaçada a Espanya, a Europa i al món, així, construirem una xarxa de lluites compartides contra el feixisme, pel feminisme, pels drets laborals.

També ha tingut un record per les persones preses  exiliades polítiques, Ernest Maragall, Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència: Que hi hagi preses i presos polítics i persones a l’exili, és una terrible agressió a la nostra identitat, a la nostra més profunda raó, a la nostra voluntat col·lectiva. Davant l’atac als nostres drets i llibertats, Maragall té clar que Avui sabem que sense República no hi ha democràcia en el seu sentit més ple: de respecte, de capacitat de decisió, de voluntat compartida  per això, el nostre deure ja no només és dir que República és Democràcia, sinó que sense República no hi haurà democràcia. L’alcaldable republicà també ha tingut unes paraules pel districte de Gràcia, ja que sense ell no existiria Barcelona, tots i totes som necessàries per a fer de Barcelona la capital de la República catalana:  “Ja és hora de que quan parlem de República parlem també de ciutats; carrer a carrer, plaça a plaça, bosc a bosc.” Respecte a les properes eleccions municipals de Barcelona, Maragall ha dit Avui comença un camí exigent i apassionant que hem de compartir des de la màxima convicció i implicació amb tots els veïns i veïnes de Barcelona. A Barcelona presentarem una candidatura de ciutat, de projecte, de gent de tots els barris, de gent compromesa”.

La cloenda de l’acte ha estat a càrrec de Pere Aragonès, Vicepresident del Govern de Catalunya, amb un discurs encoratjador i determinat, establint els fonaments per a construir la República catalana: “El nostre és un projecte de República, d’independència i de justícia social per a tothom, amb prosperitat econòmica, justícia social, drets socials i sostenibilitat ambiental. Ha dirigit també unes paraules a l’Ernest Maragall: Necessitem un ajuntament que faci bones accions i determinades a part de grans proclames. I això, l’Ernest Maragall, ho pot fer i ho farà liderant l’Ajuntament de Barcelona. Els fonaments de la República són els municipis i Barcelona és clau. Per això ens enorgulleix recollir la millor tradició del socialisme sobiranista amb l’Ernest Maragall com a proper alcalde republicà de la ciutat.

Pere Aragonès, denunciat divendres pel sindicat policial JUPOL per criminalitzar a  la Policia i Guardia Civil que va intervenir l’1-O, ha agraït aquells que vam fer possible el referèndum i deixant clar que no tenim por i no defallirem: Els majors delinqüents són els que els van enviar allà i que encara no han estat jutjats però que seran jutjats. Es pensen que ens aturen amb una denúncia i amb amenaces? Aquest país no l’atura ningú!.

En acabar l’acte, Pere Aragonès i Ernest Maragall, acompanyats pel regidor d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas; les conselleres de Districte d’ERC Gràcia, Alba Metge i Núria Pi; i, el president de la seu d’Esquerra a Gràcia, Toni López, han anat a interessar-se per les casetes del carrer Encarnació i l’alzina bicentenària, que aquest divendres el moviment veïnal va impedir que continuessin amb l’enderroc i la tala d’arbres.


Olga Hiraldo
Secretaria d’Organització