Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona consolidarà les partides econòmiques per cobrir les mutualitats esportives a proposta d'Esquerra Republicana


La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest matí una proposició d'Esquerra Republicana per "consolidar la partida econòmica destinada a la cobertura de les mutualitats esportives dels esportistes federats fins als 16 anys". La proposició, que s'ha aprovat per unanimitat, pretén que tota la població "tingui accés a la pràctica de l'esport sigui quina sigui la seva renda o estat socioeconòmic".
 
La regidora d'ERC Montse Benedí ha assegurat que "un 13% de les famílies no practiquen esport per motius econòmics". "En una ciutat on el lligam amb l'esport és innegable, hem de poder treballar perquè tothom hi tingui accés", ha explicat Benedí, que ha ressaltat que "més enllà dels problemes tècnics, l'objectiu d'abonar les mutualitats esportives continua sent vàlid".
 
La republicana ha ressaltat que "aquesta ajuda ha de pal·liar, en certa mesura, la desigualtat amb que l'esport de base federat a Barcelona s'enfronta amb els clubs de la majoria de poblacions de l'Àrea Metropolitana, que gaudeixen d'unes condicions més beneficioses". "