Barcelona

Sant Martí

Notícia

La selecció d'Handbol de Qatar a Sant Martí genera incomoditat


El handbol Sant Martí Adrianenc afronta avui dimecres un partit en què no es juga només el marcador d’un encontre amistós. La secció que forma part d’ASME (Associació Sant Martí Esport), recentment guardonat amb la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, pels seus valors esportius i socials, s’enfrontarà a la selecció Qatar Handball conduïda per Valero Rivera i que ha estat subcampiona del món.
 
Alguns esportistes i simpatitzants del club han mostrat la seva disconformitat amb l’organització de partits amistosos amb seleccions de països que no respecten els drets de les dones, ni els drets LGTBI, ni la llibertat d’expressió, ni cap dret democràtic o social. El règim de Qatar, que incorpora la pena de mort i el càstig físic al seu codi penal, és considerat una dictadura a tots els efectes per totes les organitzacions internacionals.
 
ASME va ser el primer club en incorporar un logo a la samarreta en contra de la violència masclista, en redactar un protocol contra els abusos a menors en els clubs esportius i en la defensa dels drets de les dones. És per això que no entenem que tingui lloc aquest partit.
 
Lamentablement no serà l'únic equip que aquests dies jugarà amb l’esmentada selecció de Qatar, generant una lògica incomoditat en esportistes i aficionats.