Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana demanarà la reprovació del govern espanyol pel Consell de Ministres d'aquest 21-D

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona exposa els motius per a la reprovació del govern espanyol
El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona exposa els motius per a la reprovació del govern espanyol

Els republicans anuncien tot el suport a les mobilitzacions ciutadanes d'aquest divendres

Esquerra Republicana demanarà al ple municipal la reprovació del govern espanyol per la reunió del Consell de Ministres prevista per aquest divendres a Barcelona. Els republicans consideren que la reunió, lluny d'aportar solucions per desbloquejar la situació política actual, només generen crispació i malestar social. És per això que la proposició demana "reprovar el govern espanyol per la celebració d'un Consell de Ministres coincidint amb l'aniversari de les eleccions del 21-D"

D'altra banda, el text rebutja "la utilització política de la ciutat de Barcelona" i insta el govern espanyol "a defugir les provocacions i retornar a la via del diàleg real" per fer front a l'actual conflicte polític i "permetre l'exercici del dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya"

El portaveu republicà a l'Ajuntament, Jordi Coronas, ha anunciat tot el suport a les mobilitzacions ciutadanes d'aquest divendres. "Si divendres hi ha una gran mobilització a la ciutat, es fa difícil mantenir l'activitat institucional. Per això vam demanar avançar el ple municipal", ha explicat Coronas. La petició d'avançar el ple finalment ha estat desestimada per l'alcaldessa Colau. 

Coronas ha explicat que assistiran al ple d'inici, però que valoraran la seva presència a l'hemicicle en funció de com avancin les mobilitzacions.