Barcelona

Grup municipal

Notícia

Gemma Sendra promet el càrrec com a nova regidora de l'Ajuntament de Barcelona


Gemma Sendra ha promès aquest matí el càrrec com a nova regidora de l'Ajuntament de Barcelona. Sendra ha promès el càrrec "per imperatiu legal i amb la voluntat de canviar aquest marc legal per tenir un estat major de drets i llibertats i que també sigui millor a la ciutat de Barcelona".

Geògrafa de formació, la seva vida professional s'ha repartit entre l'àmbit cultural i d'innovació social. Fins ara, ha estat vicepresidenta del Consell de les Arts, directora de la Fundació Catalunya Cultura i presidenta de la Fundació Catalunya Europa.

Sendra va ser gerent del Consorci i la Fundació del Liceu en la seva reconstrucció i posada en funcionament, així com gerent del MACBA en l'època de la direcció de Manuel Borja-Villel. 

Secretària General de Cultura de la Generalitat en el govern de Pasqual Maragall, va ser també directora de la Fundació Museo Reina Sofía, i directora del Recinte històric de Sant Pau, on va concebre i crear el projecte Centre Global d'Innovació Social que va convertir el recinte històric en un centre de Nacions Unides sobre els reptes globals. Va dirigir també el projecte de rehabilitació i finançament del Recinte modernista de 2009 a 2012.

Gemma Sendra era la número 6 de la candidatura d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals del 2015 en representació del col·lectiu Barcelona Ciutat Oberta.