Barcelona

Sant Martí

Notícia

Esquerra Republicana denuncia que el govern Colau no ha prioritzat el lloguer social en els habitatges d'Illa Glòries


Esquerra Republicana del districte de Sant Martí ha denunciat que el govern de Barcelona en Comú ha incomplert l'acord a què es va comprometre per fer pisos de lloguer assequible als 238 habitatges d'Illa Glòries. L'executiu d'Ada Colau va informar a finals de novembre que l'Illa Glòries constarà de quatre edificacions amb 238 habitatges. A pregunta de l'Associació de de Veïns del Clot-Camp de l'Arpa, però, el govern va puntualitzar que només 111 habitatges es destinarien a lloguer social, mentre que la resta es destinarà a dret de compra a preus públics.
 
Els republicans denuncien que això significa trencar el compromís a què va arribar el govern municipal a principis de mandat, quan el regidor d'habitatge, Josep Maria Muntaner, es va comprometre a destinar un 80% dels habitatges d'Illa Glòries a lloguer assequible. Amb l'anunci que va fer fa unes setmanes el govern de Barcelona en Comú, la xifra total d'habitatges que es posarà a lloguer és només d'un 47%, molt lluny de la xifra que havia promès el govern Colau a l'inici de legislatura.
 
Esquerra Republicana recorda també el Compromís de Glòries signat per tots els partits ara fa 10 anys, i que apostava per l'opció del lloguer assequible en la seva totalitat.