Barcelona

Grup municipal

Notícia

Coronas: "Les terrasses s'han de gestionar des del rigor tècnic, no amb una comissió política per fiscalitzar"


El portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha assegurat avui que "el model de terrasses s'ha de gestionar des del màxim rigor tècnic, no amb una comissió política per fiscalitzar-lo". Durant el ple extraordinari demanat per PDeCAT, C's, PSC i PP, els republicans s'han abstingut a la proposta de crear una comissió per investigar com es prenen les decisions al districte de Ciutat Vella.

Coronas ha assenyalat que "al plenari del juny passat vam votar a favor de la nova ordenança de terrasses que va ser fruit d'un gran consens". "Al govern municipal, només li interessava la fotografia i no resoldre realment el problema de les terrasses". "La política ha d'anar lligada al bon govern. Bon govern és diàleg, mà estesa i trobar solucions, no crear nous problemes com està passant", ha ressaltat.

El portaveu republicà ha explicat que "amb diàleg, hem de buscar l'equilibri entre l'activitat econòmica de les terrasses i l'espai públic". Coronas ha assenyalat que "vam fer aportacions a l'ordenança sobre les terrasses, demanant que les terrasses no ateses no tinguin dret a existir". "Els preocupa que les condicions laborals es compleixin, o no?", ha preguntat Coronas a govern i grups de l'oposició. Segons ha explicat, "el govern no ha fet res per comprovar-ho, perquè segueixen havent-hi terrasses no ateses i terrasses que no compleixen les condicions laborals". 

Fa uns dies, Esquerra Republicana es va oferir per facilitar consensos al voltant del model de terrasses. Coronas va recordar que "compartim moltes de les reivindicacions del Gremi, i volem reunir-nos novament amb ells tal com hem fet al llarg d'aquests mesos".