Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

16 anys esperant la finalització del Passeig Marítim


Una antiga reivindicació dels veïns del barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou és la urbanització de l’últim tram del passeig marítim, entre Bac de Roda i el Fòrum, que encara segueix pendent.

Fa dos anys es va aprovar a l’Ajuntament una proposta d’ERC per la finalització del projecte, on demanàvem finalitzar la urbanització de l’últim tram del passeig per ordenar els usos, permetre el gaudi de l’espai per part dels ciutadans, dotant l’àrea d’activitat i atractiu per a la gent. Exigíem a la Comissió d’Urbanisme redactar el projecte i establir un calendari per a l’execució de les obres, i ara que s’acaba el mandat el Govern Municipal encara no ha complert amb allò que es va aprovar.

Defensem que la prolongació del Passeig Marítim permetrà recuperar espais de trobada i de lleure per a la ciutadania i afavorirà a la creació de l’anella de carrils bicis al voltant de Barcelona. Després de 16 anys creiem que ja s’està fent massa tard en completar el passeig, deixant degradar-se una àrea amb molt de potencial. La desconnexió d’aquest passeig respecte dels barris propers, l’escassa il·luminació i la manca d’un espai adequat pels vianants durant tants anys creiem que ja no és admissible i seguirem insistint a l’Ajuntament que li retorni aquest espai a la ciutadania.