Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: “Barcelona no restarà impassible davant els judicis a Madrid, ha d’assumir el seu rol en la defensa de la llibertat”

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana demana a Colau que segui a negociar per avançar en el projecte de la connexió del tramvia


El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha posicionat Barcelona com a ciutat clau per a la defensa de “la llibertat i la dignitat” davant els judicis de Madrid. En un acte a Sants, acompanyat per la portaveu del partit, Marta Vilalta, el diputat al Congrés, Joan Tardà, i la presidenta del grup municipal, Montse Benedí, ha criticat que fins ara Ada Colau hi ha passat de costat.

Ernest Maragall: “L’Ajuntament va passar de costat per l’1 d’octubre. Nosaltres no volem passar de costat en cap àmbit”

Ernest Maragall: “La Barcelona del 15M, la del 8 de març, no restarà impassible davant els judicis a Madrid.  Barcelona té un rol principal en la construcció de la República”

La defensa d’una Barcelona com a punt clau per a la defensa de la República Catalana ha estat un posicionament compartit pels convidats.

Joan Tardà: “Guanyarem perquè serem capaços de convèncer la ciutadania des de la voluntat del republicanisme. Es tracta de convèncer les majories. La solució és la coherència”

Marta Vilalta: “Arribarem abans a la República catalana si Barcelona és protagonista d’aquest camí. Només serem capaços de construir un país amb oportunitats per a tothom amb la República catalana”

Maragall també ha volgut respondre a Ada Colau sobre la connexió del tramvia i ha lamentat que es faci més una política de “voluntats teòriques que de seure a treballar”.

Ernest Maragall: “El govern Colau està més interessat a fer-se la foto que a treballar i buscar mecanismes d’acord per a la connexió del tramvia”

Ernest Maragall: “Avui s’han inventat una nova pirueta, una nova manera de plantejar-ho. Frivolitats i capricis no, seiem i treballem”

Fent referència a la gestió municipal en aquests quatre anys de mandat de Colau, Benedí ha insistit que la política s’ha d’exercir des de la veritat i que “no hi ha solucions màgiques”.

Montse Benedí: “En habitatge som en una situació pitjor que la de fa 4 anys. Es van fer moltes promeses que no s’han complert. No hi ha solucions màgiques i quan algú ve a dir que té la vareta màgica per resoldre els problemes, no és cert”

Aquesta gestió política és la mateixa que Maragall vol per a Barcelona.

Ernest Maragall: “Ens hem d’autoexigir que quan parlem d’habitatge sigui de veritat i que quan parlem de desigualtats, també”

L’alcaldable ha tancat l’acte amb la promesa de defensar la Barcelona sorgida de “la suma de les personalitats dels barris, l’entramat més gruixut de la ciutat” per evitar convertir-la en “una ciutat franquícia”.