Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra Republicana posa les condicions per dir ‘sí’ al tramvia


El portaveu d’ERC-Barcelona, Jordi Coronas, ha fixat aquest dimarts les “condicions” per procedir a la connexió del tramvia per la Diagonal en el plenari previst per al proper divendres. El grup municipal està negociant amb el govern d’Ada Colau els detalls del projecte per garantir el compliment de les “línies vermelles” proposades per ERC-Barcelona: que el traçat quedi avalat pels estudis, que es renegociï el contracte amb les concessionàries de forma favorable als interessos públics, que es presenti un informe sobre l’impacte de la supressió de les línies d’autobús per la Diagonal i que el consistori no es comprometi a una data d’inici d’obres -plantejada per Barcelona en Comú per al 2020- si no hi ha coherència pressupostària.

De la mateixa manera, el grup municipal d’ERC-Barcelona ha anunciat que presentarà una proposició per “manifestar el compromís del consistori en la denúncia i l’aïllament de l’extrema dreta, evitant així arribar a acords amb formacions i entitats d’aquest espectre polític”. Coronas ha defensat així un “compromís democràtic de l’Ajuntament per denunciar l’actuació d’aquelles formacions que acceptin la connivència amb els partits d’extrema dreta”.

Finalment, el portaveu republicà ha expressat la intenció de portar al consell plenari municipal un prec amb l’objectiu d’elevar el nom de Natividad Yarza Planas, la primera alcaldessa republicana, a un espai públic de la ciutat dins del Nomenclàtor dels Carrers de Barcelona.