Barcelona

Grup municipal

Notícia

Cs, PSC, BeC, PDeCat i CUP donen suport a la proposició d'ERC pel compromís de Barcelona contra el feixisme


Aquest matí, el grup municipal d'ERC ha presentat una proposició contra el feixisme i l'extrema dreta que pretén garantir el compromís de l'Ajuntament de Barcelona davant el rebuig de discursos que fomenten l'odi i posen en perill la convivència a la ciutat.

La majoria de partits del consistori (Cs, PSC, BeC, PDeCat i CUP), a excepció del Partit Popular, han expressat el seu suport a la proposta d'Esquerra per convertir Barcelona en la capital de la llibertat i els drets civils. "Barcelona ha de ser el mur amb què s'estavelli l'extrema dreta. Els hi hem de barrar el pas. Tots junts. A tot arreu", afirmava al ple la regidora del Grup Municipal d'ERC, Gemma Sendra.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Barcelona rebutjarà, a partir d'ara, els discursos d'odi que relativitzen el feixisme, aïllarà l'extrema dreta i instarà els partits a no arribar a acords amb aquestes formacions i entitats ultradretanes, així com denunciarà aquelles formacions que accepten la connivència amb els partits d'extrema dreta i continuarà implementant polítiques en defensa de la diversitat sexual, identitat de gènere, feminismes, interculturalitat, llibertat religiosa i drets de les minories.