Barcelona

Sant Martí

Notícia

Proposició d'ERC pel compromís de Barcelona contra el feixisme


El grup municipal d'ERC ha presentat una proposició contra el feixisme i l'extrema dreta que pretén garantir el compromís de l'Ajuntament de Barcelona davant el rebuig de discursos que fomenten l'odi i posen en perill la convivència a la ciutat.

La majoria de partits del consistori a excepció del Partit Popular, han expressat el seu suport a la proposta d'Esquerra per convertir Barcelona en la capital de la llibertat i els drets civils. "Barcelona ha de ser el mur amb què s'estavelli l'extrema dreta. Els hi hem de barrar el pas. Tots junts. A tot arreu", afirmava al ple la regidora d'ERC, Gemma Sendra.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Barcelona rebutjarà, a partir d'ara, els discursos d'odi que relativitzen el feixisme, aïllarà l'extrema dreta i instarà els partits a no arribar a acords amb aquestes formacions i entitats ultradretanes, així com denunciarà aquelles formacions que accepten la connivència amb els partits d'extrema dreta i continuarà implementant polítiques en defensa de la diversitat sexual, identitat de gènere, feminismes, interculturalitat, llibertat religiosa i drets de les minories.
 
El Plenari del Consell Municipal acorda, per tant:
 
1. Expressar la vocació de la ciutat de Barcelona en la defensa dels drets fonamentals i contra l’extrema dreta, així com mostrar el rebuig de l’Ajuntament vers els discursos que fomenten l’odi, relativitzen el feixisme i posen en perill la convivència.
 
2. Manifestar el compromís del consistori de denunciar i aïllar l’extrema dreta, instant els partits que el conformen a no arribar a acords amb aquestes formacions i entitats, i comprometent-se no col·laborar ni finançar cap entitat que defensi idees ultradretanes que atemptin contra el sistema de drets i llibertats democràtiques.
 
3. Denunciar l’actuació d’aquelles formacions polítiques que accepten la connivència amb els partits d’extrema dreta, impregnant-se del seu discurs, normalitzant les seves propostes i arribant a acords polítics que suposen un blanqueig del seu ideari i un atac contra els drets individuals i col·lectius de la ciutadania.
 
4. Assumir el compromís, des de la diversitat democràtica, de continuar implementant polítiques en defensa de la diversitat sexual i la identitat de gènere, els feminismes, la interculturalitat, la defensa de la llibertat religiosa en un marc de laïcitat i els drets de les minories amb l’objectiu de fer de Barcelona la capital de la llibertat i els drets civils.