Barcelona

Sant Martí

Notícia

Ernest Maragall sobre la votació del tramvia


Aquest matí, Ernest Maragall, ha valorat la votació del tramvia rodejat de representants del partit a altres ciutats de l'àrea metropolitana: “Avui només hem donat el primer pas. És un impuls essencial però també un impuls crític. No s’han fet les coses bé des del govern de la ciutat. S’havia fet un plantejament escàs, mesquí i electoralista. I ara estem fent un plantejament ambiciós, global i de coresponsabilitat metropolitana.” 
 
 
Maragall assegura que Esquerra ha aconseguit rectificat absolutament el rumb que s’havia emprès des del govern de la ciutat de Barcelona: "Ho estem orientant en la direcció correcta amb aquesta màxima ambició de servei a l’interès general en els àmbits de la mobilitat i del transport públic.” 
 
 
"Es tracta de donar solució, donar sortida i fer possible aquest concepte de mobilitat real del conjunt de l’àrea metropolitana que ha de tenir elements com el que avui el tramvia de connexió de totes aquestes ciutats a través de la Diagonal. Però també reclama, amb una certa urgència, una consideració molt més ampla de connexió de les ciutats de l’àrea metropolitana. De concepció no només radial, no només amb el centre de Barcelona, sinó també entre tots els nuclis d’activitat i de residència de tots els municipis”.
 
 
Maragall considera que “estem tot just a l’inici d’una projecció global” amb la que ha manifestat “el compromís amb aquesta màxima ambició pel concepte de mobilitat metropolitana i donar-li resposta a partir del 26 de maig”. “Ho farem junts. Ho farem amb els municipis amb els que compartim necessitat, capacitat d’oportunitat i amb els que compartim el concepte de transport públic com una eina central d’aquesta mobilitat metropolitana”.
 
“Avui es dóna només un primer pas de definició de les condicions amb les que s’han de fer les coses: ben fetes i no simplement per gesticulació d’imatge. Estem posant les bases d’un debat real dels aspectes econòmics, dels aspectes de repercussió en l’interès general de tots els ciutadans de Barcelona i l’àrea metropolitana.”, afirma l'alcaldable.