Barcelona

Horta-Guinardó

Notícia

Actes per la 50a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

La pàtria està passant un dels pitjors moments de la història. El nostre Govern legítim segrestat, a punt de ser sotmès a un judici per la reacció de l'estat espanyol personificada en la judicatura que te alts continguts de tics franquistes...però nosaltres fidels als idearis d'ERC i enardits per les paraules del nostre president Oriol Junqueras en la conferència del 29 de febrer: ..". Ni plors ni laments. No vull veure mai més la derrota en els vostres ulls!!!" ...així doncs, fem mans i mànigues per sobreposar-nos a les envestides de l'estat espanyol, per seguir treballant i lluitant, en aquest cas per la llengua catalana, pilar fonamental de la nostra identitat nacional.

Enguany farà 50 anys, des d'aquell llunyà 1968, on l'excursionisme català, aixopluc de la llengua durant les dictadures, en commemoració del centenari del naixement del mestre Pompeu Fabra, va instaurar l'acte reivindicatiu de la
Renovació de la Flama de la Llengua Catalana. S'aplegaren a Prada al volant de la tomba de Pompeu Fabra, representants de totes les entitats excursionistes i de l'àmbit cultura i esportiu tant del Principat com de la Catalunya del Nord, s'encengué una flama, que fou duta en relleus pels diferents clubs excursionistes fins al monestir de Montserrat. Rebuda per l'Abat Cassià, un cop beneïda en l'ofertori de la Missa Conventual, es traspassà a la llàntia que es va forjar ad hoc.
Allí restarà a redós de la comunitat montserratina. El 1970, s'acordà fer la Renovació cada any, organitzada per diferents clubs excursionistes.

Per tot això, us informem del programa dels actes que hem organitzat amb la col·laboració d'altres entitats: Una conferència-tertúlia el dijous14 de febrer sobre la llengua catalana.  Diumenge 17 de febrer, organitzem una excursió a Prada de Conflent. Una excursió al monestir de Montserrat, el diumenge 24 de febrer, per assistir al matí als actes de cloenda de la Renovació de la Flama. 
Després de 50 anys sense interrupció, vista la situació actual del País, i particularment la de la llengua, aquest acte és més necessari que mai.

Així doncs, us animem a compartir tan la xerrada com els dos autocars de memòria històrica, que el casal Irla i Indrets del Record hem organitzat per celebrar aquest 50a aniversari.

Salut i República!


Al pdf adjunt trobareu el programa complet.
Us hi esperem!

Eduard Casanova
Secretaria de Cultura - Casal president Irla - Horta-Guinardó
1978-2018, 40 anys fent república