Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas: "Estem preocupats per la febre electoral d'Ada Colau i els seus incompliments"


El portaveu del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona exigeix a l’alcaldessa que compleixi l'acord sobre la implementació de la funerària pública que va acordar amb ERC ja fa 9 mesos

En roda de premsa, Jordi Coronas ha assegurat que davant la convocatòria d'una Jornada de Serveis Funeraris Municipals anunciada pel govern municipal el pròxim 14 de febrer, "ERC vol veure fets i no titulars". Així el Grup Municipal exigeix a l'alcaldessa que compleixi l'acord sobre la implementació de la funerària pública que va acordar amb ERC fa 9 mesos, per oferir cerimònia i serveis mínims d'enterrament per 1.800 euros als espais de Cementiris de Barcelona.

Esquerra assegura que el govern municipal no ha impulsat les negociacions necessàries perquè la proposta obtingui majoria al ple. "Els barcelonins esperen poder enterrar a un preu raonable els seus familiars. Si ERC hagués portat la negociació no tinc cap mena de dubte que ja s'hauria votat i posat en marxa el servei.", ha afirmat Coronas. 

A més, el portaveu ha esmentat alguns dels incompliments més destacats de BeC en aquest mandat que més preocupen als veïns i veïnes de la ciutat de Barcelona com els 4.000 habitatges públics de lloguer que van prometre i dels que només s'han construït 650 a dia d'avui, les 30 escoles bressol que portaven al programa electoral de les només han inaugurat dues o la seva falta de previsió per cobrir les 200 prejubilacions al cos de la Guàrdia Urbana i la seva incapacitat per tanacr uns pressupostos municipals congelant 126 projectes que ja estaven en marxa. 

A més, Coronas ha apuntat que molts dels èxits que proclama BeC són lluites impulsades per ERC com "la reforma de la Model, que es va desencallar per la pressió exercida pel grup municipal republicà amb el conseller de Justícia, Carles Mundó, l'arribada del metro L-10 als barris de la Marina que es va produir gràcies a la pressió d'ERC o la renegociació del contracte amb l'operador del tramvia per fer possible la connexió per la Diagonal.