Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: “L’Oriol Junqueras és un pres polític. Som en un conflicte polític”


El candidat a l’alcaldia de Barcelona d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha lamentat profundament la situació a la qual s’ha enfrontat aquest dijous l’exvicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat Oriol Junqueras i els presos polítics en el judici pel procés. Una situació que, ha afirmat, és una “evidència que es tracta d’un judici polític que acusa a un grup de representants de la societat per les seves idees i acció política”. “L’Oriol Junqueras és un pres polític. Som en un conflicte polític”, ha insistit.

Maragall ha destacat “la dignitat, la responsabilitat i la convicció amb el projecte polític” que ha mostrat Junqueras amb la seva declaració al Tribunal Suprem. Ha afirmat que són uns valors que a ell també el representen “com a ciutadà, català i membre d’una organització política”. El candidat a l’alcaldia ha remarcat la “força i claredat” del discurs de l’exvicepresident del Govern i ha insistit que aquesta valentia “hauria de ser suficient per posar-lo en llibertat avui mateix”.

El candidat ha mostrat també el seu suport amb Joaquim Forn, de qui ha dit que avui no hauria de ser davant el Tribunal Suprem, sinó “presentant el seu projecte a la ciutat i debatent per Barcelona”. “Quan se’ns impedeix que Forn actuï com a candidat s’està fent impossible el contrast electoral al qual els ciutadans tenen dret”, ha lamentat.

Per això ha qualificat de “mesquina” l’actitud de l’alcaldessa Ada Colau davant la votació negativa als pressupostos espanyols per part d’Esquerra Republicana i el PDeCAT i ha afirmat que “no es pot condemnat una decisió política sense tenir en compte l’escenari de greuge contra els drets democràtics”. “Avui Oriol Junqueras representa Ada Colau i tots els ciutadans. Barcelona està amb Junqueras i Ada Colau hauria de compartir això en compte de criticar una decisió política. La democràcia no es canvia amb una partida pressupostària”, ha defensat.