Barcelona

Gràcia

Notícia

Esquerra Republicana a Gràcia celebra una Jornada Electoral per triar les seves candidates i candidats a les Eleccions Municipals


Durant aquesta intensa setmana política, amb l’inici del judici al 1-O i la convocatòria electoral a les Corts espanyoles, la Federació del Districte d’Esquerra Republicana a Gràcia ha celebrat el seu procés de primàries per escollir les seves persones candidates a la llista electoral de les properes eleccions municipals.

El procés electoral s’ha organitzat en dues jornades, d’una banda, el dimecres 13 de febrer, l’habitual reunió de casal s’ha convertit en l’acte de presentació de les candidatures, d’altra banda, el divendres 15 de febrer, hem celebrat pròpiament la jornada de votació, i seguidament, el Congrés de Districte de proclamació dels resultats electorals.

En la presentació de les candidatures cal destacar les paraules del President del Casal, Toni López, d’agraïment a tothom qui ha presentat la candidatura. Ha excusat l’assistència de l’Alba Metge, Consellera Portaveu del Districte i candidata a cap de llista per Gràcia. En Toni ha llegit l’escrit de presentació de l’Alba als assistents, que l’han rebut entre aplaudiments.

Les candidates i el candidats a la resta de la llista, Miquel Colomé, Núria Pi i Olga Hiraldo, han fet els seus discursos de presentació on han fet un repàs de la seva trajectòria vital i política, i han refermat el seu compromís polític republicà i de pertinença gracienca, amb voluntat ferma de continuar treballant per a la ciutat i el districte. Tots s’han mostrat confiats d’obtenir uns resultats excel·lents, amb possibilitats reals de guanyar, encara que no serà fàcil -han advertit-.  

El divendres, el dia escollit per a la Jornada Electoral, el casal Francesc Macià s’ha transformat un cop més en col·legi electoral. De dues del migdia fins a les vuit de la tarda la militància d’Esquerra Republicana de Gràcia s’ha aplegat per votar els diferents candidats. Els resultats han estat inequívocs, Alba Metge ha estat escollida cap de llista per Gràcia a les eleccions municipals. A la resta de la llista els escollits per ordre de vots han estat Olga Hiraldo, Núria Pi i Miquel Colomé.

En el Congrés de Districte posterior, Dolors Martínez, Presidenta de la Mesa del Congrés de Districte , ha proclamat els resultats electorals després del recompte de vots, i seguidament s’ha procedit a la presentació de la candidatura de Pep Creus com a Conseller Nacional en representació del Casal de Gràcia. Ha estat escollit per votació en una urna per amplia majoria, després d’un discurs de presentació on ha expressat el seu agraïment als companys d’executiva i del casal per sentir-se tant ben acompanyat al llarg de l’acció política realitzada al llarg d’aquest mandat. El President del Casal, Toni López, ha clos el Congrés amb unes paraules d’agraïment a tothom que ha participat en la Jornada Electoral i amb una felicitació a les candidates i candidats escollits, fent-ho extensiu també a en Max Zañartu, militant del nostre Casal i candidat del Jovent Republicà a la llista municipal per Barcelona.

Per últim, i com a comiat de l’acte, el President Toni López ha llegit algunes de les cites que el President d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha fet en la seva declaració pública en el judici contra l’1-O enmig de gran aplaudiments.