Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC s'absté en la votació sobre els serveis funeraris per considerar-lo un projecte poc solvent, proposat a corre cuita i purament electoralista


Aquest matí el Grup Municipal d'Esquerra s'ha abstingut en la votació sobre la nova funerària pública per considerar-la una solució insuficient, inadequada, parcial i mal preparada. "ERC vol fer realment assequible aquests serveis funeraris a tota la ciutadania i fa un any ja va acordar amb el govern oferir serveis funeraris per 1.800€ a través de Cementiris de Barcelona i el govern d'Ada Colau no ho va implementar mai", ha afirmat al plenari el portaveu del grup, Jordi Coronas, que també li ha retret l’intent d’ús polític de la Síndica de Greuges així com la 'febre electoral' de les últimes setmanes i la campanya de màrqueting desplegada en els darrers dies per fer soroll i mostrar el missatge de que el govern vol la funerària però són la resta que els hi impedeix. 

"Aquest govern no compleix els acords perquè no li interessa. No son capaços d'assolir un acord polític de consens quan hi ha majoria al ple per tenir enterraments dignes. Aquesta és la seva manera de governar manera de ser del govern. Votem abstenció a una manera de fer, a una política de saló, a la que Esquerra no s'hi vol sumar", ha interpel·lat Coronas, convençut que aquesta nova proposta de funerària pública feta a corre cuita no és un projecte solvent ni tindrà prou influència en el mercat, doncs només la podran utilitzar poques persones i que l'aposta d'ERC és abordar el problema d'una forma integral per trobar una solució ambiciosa i no electoralista.

D'altra banda, el portaveu d'Esquerra Barcelona ha lamentat la falta d'implicació del consistori en el Consell d'Administració de Serveis Funeraris de Barcelona i ha recordat que la venda del seu 15% suposarà la pèrdua de control públic dels serveis a la ciutat, quan s'hauria d'exercir la representació municipal dins de l'empresa.