Barcelona

Horta-Guinardó

Notícia

La prioritat: garantir el dret a la mobilitat i l’accessibilitat


Els problemes amb la nova xarxa de bus segueixen als nostres barris i de moment el govern municipal no impulsarà cap canvi. La nova xarxa ortogonal és positiva per la mobilitat de la ciutat, guanyant en velocitat i eficiència.
Tanmateix, la implementació de l’última fase d’aquesta nova xarxa ha mostrat clares deficiències que calen resoldre amb la màxima prioritat. No pot ser que hi hagi veïns i veïnes que no tinguin servei de transport públic, i menys en els nostres barris, els quals tenen un elevat desnivell. Des d’una perspectiva republicana entenem els drets a la mobilitat i accessibilitat prioritaris, ja que sense el dret a la mobilitat garantit no podem garantir l’accés de tota la ciutadania a la resta de drets.
Per aquest motiu, a l’anterior plenari de Districte, el Grup Municipal d’Esquerra Republicana vam presentar una proposició instant el govern que impulsés, i defensés davant de TMB, diversos canvis en les línies per millorar el servei al veïnat. Com per exemple que la línia V25 cobreixi el CAP Pare Claret, el creuament de les V19 i V23 o que la línia 39 comenci al carrer de Pedrell, entre d’altres mesures. Aquesta proposta el govern no la va votar a favor amb l’excusa que posteriorment s’avaluarà el funcionament de la xarxa, però mentre això no passa hi ha veïnat al qual no se li està garantint el dret a la mobilitat i a l’accessibilitat i això Barcelona no s’ho pot permetre.


Artícle de Ricard Farín, conseller de Districte d'Horta Guinardó al Diari Línia Horta