Barcelona

Federació

Notícia

Esquerra Republicana presenta 19 mesures per la igualtat de gènere


Sota el lema 'Barcelona, ciutat dona', les representants de la candidatura d'Esquerra Republicana-Ernest Maragall Alcalde + Barcelona han presentat aquesta tarda un llistat de noves propostes per garantir que la capital catalana tingui una societat igualitària, equitativa i justa.
La consellera Ester Capella, la diputada Eva Baró, la regidora Gemma Sendra i la regidora i presidenta del grup municipal d'Esquerra Republicana Montse Benedí han remarcat el compromís de la candidatura per assegurar la igualtat de gènere 50/50 en tots els òrgans de govern de l'Ajuntament i en les empreses municipals, patronats, consorcis o instituts dependents. 

També han proposat implantar el currículum anònim en els processos de selecció públics per tal de garantir la igualtat d'oportunitats, fomentar recorreguts urbans amb perspectiva de gènere que millorin la seguretat de la ciutat amb més il·luminació i menys barreres visuals, així com la implementació de parades de bus nocturnes a demanda, la creació d'un observatori cultural i audiovisual que vetlli per la discriminació zero en els missatges publicitaris i l'augment de les places residencials i d'habitatges tutelats per a dones grans amb dificultats per viure soles.

L’educació i la cultura s’han presentat com un eix prioritari de treball per eliminar la desigualtat de gènere. En aquest sentit, han mostrat el seu compromís per promoure la coeducació, combatre l’abandonament escolar de les noies i trencar la “bretxa del somni” i proposar les dones referents en tots els àmbits laborals.

Precisament el lloc escollit per fer la presentació ha estat al costat de l’estàtua a la pintora Pepita, Teixidor, la primera escultura dedicada a una dona a la ciutat de Barcelona. Una fita que la diputada al Parlament de Catalunya 
ha posat com a exemple del camí que encara cal recórrer per aconseguir la igualtat. Per això ha destacat que cap d’aquestes propostes serà “aïllada” ni per “acomodar-se i no seguir treballant”. “La perspectiva de gènere ho impregnarà tot perquè no sabem fer política d’una altra manera”, ha assegurat.

Per la seva banda, el candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha afirmat que aquest és tot just l’inici del camí: “Hi haurà més propostes i concreció, més risc i compromís. Aquest grup treballarà pel projecte de Barcelona i de Catalunya, que és explícit i potentíssim”. Un projecte que, com ha dit, ha de fer que “la Barcelona que ja és dona, ho sigui encara més”.

En el marc de les mobilitzacions previstes per al 8 de març, Dia internacional de la dona, Esquerra Republicana i el Jovent Republicà han publicat un vídeo que il·lustra situacions quotidianes que pateixen les dones i que són el resultat d’una actitud patriarcal.

En el següent enllaç podeu accedir al vídeo.

https://www.youtube.com/watch?v=QWsVkT7PjGQ