Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Ernest al Poblenou


El matí del passat diumenge, dia 3 de març, el candidat a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall va visitar el barri del Poblenou, tot fent una passejada per algun dels seus llocs emblemàtics. Durant aquesta passejada va poder tastar l’orxata del Tío Ché, visitar el Casino de l’Aliança del Poblenou, la Licorera, el quiosc del carrer Amistat, la llibreria ‘Nollegiu’ i, ja a Can Saladrigas, el Centre d’Imatgeria Festiva del Poblenou. En cada un d’aquest casos es van intercanviar impressions sobre l’evolució, els canvis, el desenvolupament i els reptes del barri.
 
 
Mentrestant a Can Saladrigas, els veïns i companyes d’entitats i del partit que s’anaven apropant varen poder esmorzar amb nosaltres - gentilesa de la casa - i fer un taller de pancartes i una mica d’exercici en una breu sessió de ‘Zumba’ organitzats pel Jovent Republicà de Sant Martí. En acabar la passejada al davant de la xemeneia de Can Saladrigas, al carrer Joncar, es va dur a terme un acte, organitzat per la Federació d’ERC Barcelona amb la col·laboració d’ERC Poblenou - Besòs, al que varen assistir  nombroses veïnes i veïns del barri.
 
 
En aquest acte l’Ernest va estar acompanyat d’en Pere Aragonès, vicepresident i conseller d’economia del govern de la Generalitat i de Marta Vilalta, portaveu d’ERC. L’Ernest va fer un elogi del Poblenou com a barri que havia entomat i reeixit en el repte d’encarar i superar diverses transformacions complexes simultànies que ell sintetitzava en la idea de passar de la fàbrica a la cultura. Unes transformacions urbanístiques però també humanes de calat i que gràcies a l’empenta i la consistència de les entitats i dels veïns i veïnes havien mantingut la dimensió humana i social que caracteritza el barri. Amb tot, l’Ernest no es va estar de destacar alguns dels reptes pendents, al barri i a l’àrea metropolitana. Entre aquestes qüestions el candidat d’ERC a les eleccions municipals a Barcelona i el vicepresident del Govern van subratllar la necessitat d’una entesa supramunicipal per corregir mancances importants.
 
 
Especialment significatiu va ser el compromís d’entesa entre el Govern de Catalunya i l’alcaldia per impulsar millores que corregeixin el greu problema d’accés a l’habitatge i la gentrificació; la necessària posada al dia dels immobles barcelonins per poder encarar els reptes energètics i mediambientals que caldrà afrontar els propers anys; l’adaptació de preus al cost de la vida a la ciutat. Marta Vilalta al seu torn va introduir la necessitat de tenir una visió de govern de la ciutat de Barcelona amb ulls i valors de dona, uns ulls de república en femení. Una mirada sense la qual no és possible una autèntica democràcia ni el ple desenvolupament dels valors republicans. Una república per a la qual l’Ernest es va comprometre que Barcelona seria capital sense titubejos, vacil·lacions ni anades i vingudes.
 
 
L’acte es va cloure ben passada la una del migdia d’un diumenge radiant que encara ho fou més per la col·laboració de tots els i les voluntàries que ho féreu possible. Moltes gràcies.