Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

16-M El Clot-La Verneda a Madrid


Comença un nou dissabte a Barcelona, primeres hores del cap de setmana, però aquest no és un cap de setmana qualsevol. Comencen a arribar els primers valents a la plaça Maragall, punt de sortida de l'autocar a Madrid que ha organitzat Esquerra Clot-Verneda. Marxem a Madrid, marxem a cridar ben alt i ben fort que l'Autodeterminació no és delicte! Autocar ple a vessar i sortim. Ens acompanyen grans amigues i amics dels nostres barris, veïnes i veïns que com nosaltres lluiten per a un futur millor, lluny de l'autoritarisme de les elits del Reino de España. L'ambient a l'autocar no podria ser millor i és que quan es reuneix bona gent fins i tot les hores de carretera passen més ràpid.

                       

Arribem a Madrid i la rebuda no pot ser millor. Madrileñ@s por el Derecho a Decidir ens acullen amb els braços oberts "Madrid está con el pueblo catalán". Fraternitat i solidaritat entre pobles. Trobem a faltar però a algunes forces polítiques d'esquerra que suposadament defensen el dret a l'autodeterminació dels pobles i que excepte en alguna excepció comptada, no mostren cap tipus de presència a la jornada a Madrid. 

                                 

Comença la manifestació i les imatges comencen a arribar a través de les xarxes socials. Sabem que en som molts però una imatge val més que mil paraules que diuen. Desenes de milers de manifestants ens trobem concentrats al centre de Madrid. Estem fent història, aquestes imatges duraran anys.
     

Cantem emocionadament l'Estaca de Lluís Llach al centre de la capital del Reino que ens té a tots lligats, es clou l'acte i tornem a Barcelona. Un llarg camí de tornada ens espera per arribar novament a la nostra capital just quan s'inicia el diumenge. Més de 1.300 km en 27 h! Però ha valgut la pena, hem fet sentir la nostra veu a Madrid, a prop dels nostres, a prop de les preses i presos polítics que s'enfronten a aquest Judici Farsa que ens han imposat per "alliçonar" a tot un poble. Un poble que no coneixen, un poble que lluny d'acovardir-se segueix endavant, un poble que no descansarà fins que se'l reconegui com a tal. 

                                                 

El Clot - La Verneda torna a ser-hi, El Clot - La Verneda torna a donar la cara una vegada més. Moltes gràcies a totes i tots els que ho heu fet possible i fins la propera!