Barcelona

Sant Martí

Notícia

L’eix cultural de Sant Martí


Després de sis anys d’espera, per fi han començat les obres de la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez, un equipament molt esperat al barri. Més enllà de la necessària ampliació de l’actual biblioteca, aquest nou edifici és una victòria veïnal més per trencar l’oblit i la deixadesa que els consistoris municipals han tingut des de fa anys pels barris de Sant Martí de Provençals i la Verneda i la Pau.
 
Per què ho diem? Aquesta biblioteca és el primer edifici municipal de nova construcció que es fa en aquests barris. Uns barris que nosaltres volem i treballem perquè siguin protagonistes. Volem posar-los al centre de la ciutat. Aquest nou edifici s’afegirà en un nou eix cultural, conformat per l’Auditori de Sant Martí, el Centre Cívic Sant Martí i la que serà l’escola de música Pere Calafell. Cal que el plantejament d’aquest eix cultural tingui una visió global de l’espai, treballant conjuntament en un pla cultural, pensant en programacions que tinguin continuïtat entre elles. També cal que l’urbanisme que envolta aquests equipaments tingui una connexió. S’ha de treballar per què les persones usuàries d’un equipament participin en els altres. Cal, per tant, convertir el barri de Sant Martí de Provençals en un hub cultural.
 
Aquest eix cultural serà, per tant, una de les prioritats del pròxim mandat, gràcies a la compra de la Pere Calafell que es va produir en aquest actual mandat gràcies a la negociació pressupostària que vam fer des d'ERC amb el govern actual.