Barcelona

Sant Martí

Notícia

La autodeterminació no és delicte


El cap de setmana del 16 de març els casals ERC de Sant Martí vam anar a Madrid a reivindicar la llibertat de presos i exiliats, especialment dels empresonats, ara sotmesos a judici per complir amb el mandat de les urnes i convocar un referèndum l'1 d'octubre.

Tant la secció local d’ERC Poblenou-Besòs com la de Clot-Verneda vam compartir amb companys d’altres districtes viatge i experiència (Nou Barris, Sant Andreu, Horta-Guinardó...). Vam sortir el matí del dissabte per tornar el matí del diumenge 17. Cansats però contents alhora del que havíem fet. La manifestació va començar a les 6 de tarda sota el lema “La autodeterminació no és delicte”, sent el punt de trobada la Font de Neptú. Avançant pel Passeig del Prado va finalitzar a Cibeles. Lloc emblemàtic.

Aquesta manifestació era una defensa de la democràcia i denúncia de la farsa de judici que s’està celebrant on poden demanar penes de fins a 25 anys de presó per acusacions de les quals no existeixen proves. Persones vingudes d’altres comunitats es van afegir en aquesta denúncia; Euskadi, Galícia, Aragó o Andalusia entre d'altres.

Sempre hem sigut un poble cívic i determinat, per això, continuarem treballant per la defensa dels nostres drets on calgui i sempre que sigui necessari. Ho estem demostrant des de fa temps. Igual que hem treballat per demanar la llibertat dels presos i preses polítiques i tornada de tots els exiliats, continuarem lluitant per demanar la llibertat i la democràcia.